ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ – Κάπου στην υδρόγειο

«Κάπου στην υδρόγειο» 

Εγκαίνια: Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα: 19.30

Διάρκεια: 20 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου 2016

Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα με λάδια σε καμβά.

…Κάπου στην υδρόγειο, παιδιά από όλες τις Ηπείρους, γεννιούνται και μεγαλώνουν κληρονομώντας ένα δύσκολο παρελθόν: δουλεύουν για να επιβιώσουν, πονάνε, υποφέρουν, ταλαιπωρούνται, πεισμώνουν, ωριμάζουν νωρίς και γίνονται σοφά και δυνατά. Πρόκειται για τα παιδιά που είναι η ίδια η ελπίδα: τα παιδιά που αργότερα θα αλλάξουν τον κόσμο. Αυτά τα παιδιά επιλέγει να μεταφέρει στον καμβά της η Αντωνία Κανελλοπούλου.
Λες και ξεπροβάλλουν από φωτογραφίες του National Geographic – και άρα από υπαρκτές εικόνες – , τα παιδιά της ζωγράφου αποδίδονται ρεαλιστικά και καθόλου εξιδανικευμένα. Η απεικόνιση της καθημερινής ζωής αποτελεί το κύριο θέμα της και στόχος της είναι η περιγραφή της ψυχής: από εκεί πηγάζει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα χαρακτηριστικά του προσώπου.
Με λάδι σε καμβά, και άρα με μια ζωγραφική περισσότερο πνευματική παρά ενστικτώδη, η Αντωνία Κανελλοπούλου δουλεύει πολύ το παιδικό βλέμμα, ενώ το φόντο τις περισσότερες φορές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν αφαιρετικό.
Με τη δική της προσωπική γραφή, παίζει με τις χρωματικές ποιότητες και τις υφές, όσο δουλεύει ρεαλιστικά κάποια σημεία που θεωρεί πρωταρχικής σημασίας. Έτσι, τα ρούχα των παιδιών μπορεί να αποδίδονται τελείως αφαιρετικά και να κρύβουν τα σώματα για να δωθεί έμφαση στο στόμα και στα μάτια, που δεν είναι παρά ο καθρέφτης της ψυχής…
‘Ηρα Παπαποστόλου
Κριτικός & Ιστορικός τέχνης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αντωνία Κανελλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Από το 2007 – 2012 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον πενταετή κύκλο μαθημάτων των εργαστηρίων ζωγραφικής, του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης, με καθηγητές τους  ζωγράφους Δημήτρη Φωτίου – Μαριάννα Κατσουλίδη – Νικόλα Κληρονόμο.
Τα τελευταία χρόνια, μαθητεύει δίπλα στην ζωγράφο Μαριάννα Κατσουλίδη.
Έχει πάρει μέρος σε 7 ομαδικές εκθέσεις και αυτή είναι η πρώτη της
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής 09/2016 ‘’Κάπου στην Υδρόγειο’’
στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Share it