ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ – Trappola Divina

«Trappola Divina» 

Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, ώρα: 19.30

Διάρκεια: 17 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2016

Θα παρουσιαστούν σχέδια δουλεμένα με χρωματιστά μολύβια και ακρυλικά σε ειδικά επεξεργασμένο χαρτί και κατασκευές με οργανικά και βιομηχανικά υλικά.

“Με αφορμή το αγωνιώδες ερώτημα του ανθρώπου να κατανοήσει το νόημα της ύπαρξης του στο σύμπαν, ο Μάριος Φούρναρης αναπτύσσει την καλλιτεχνική του έρευνα, σε ένα πλαίσιο το οποίο αφορά όχι το «γιατί» αλλά το «πώς» υπάρχω. Επικεντρώνεται στην κατασκευή εικόνων συμβόλων που σχετίζονται με την ατομική και συλλογική δράση, θεμελιώνοντας ερωτήματα που αφορούν την ματαιότητα του εφήμερου κόσμου της ύλης, την σχέση της αρμονίας με το χάος και της αέναης ανανέωσης του κύκλου των εποχών και της φύσης. Μέσα από θραύσματα του φυσικού και τεχνητού κόσμου διαμορφώνει την ιδέα ενός «memento mori» για το σύνολο των έργων του, μεταφέροντας στο μεταμοντέρνο περιβάλλον, μέρος του πνεύματος των νεκρών φύσεων (vanitas) των Ολλανδών ζωγράφων του 17ου αιώνα. Στην προσπάθεια του να επαναδιαπραγματευτεί τη προσωπική του σχέση με το ακατάληπτο νόημα του διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στην ανυπαρξία και τη μη ύπαρξη, ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, ο καλλιτέχνης, βρίσκει τον άνθρωπο της γης, ο οποίος αποφεύγοντας την παγίδα του ερωτήματος της θεϊκής παρουσίας, συνεχίζει να αναζητά το άγνωστο, μετατρέποντας την απορία σε δημιουργία, οδηγώντας τη θνητή φύση του στη λύτρωση”

Προσωπικές Πληροφορίες:
Ο Μάριος Φούρναρης γεννήθηκε το 1981 στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμόσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.F.A) με ειδίκευση Art, Society and Publics και υποψήφιος διδάκτορας (Ph.D) της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Share it