ΗΡΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ – Χαρακτήρες & Επαγγέλματα

«Χαρακτήρες & Επαγγέλματα» 

Εγκαίνια: Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, ώρα: 19.30

Διάρκεια: 29 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου  2016

 

Οι εκδόσεις ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης και η Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5 Κολωνάκι

παρουσιάζουν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 το βιβλίο της Ήρας Παπαποστόλου:
«Χαρακτήρες & Επαγγέλματα»

σε εικονογράφηση της Βίκυς Γεωργιοπούλου καθώς και έκθεση με τα έργα της ζωγράφου.

Από 29 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου 2016

 

Το βιβλίο περιγράφει ανθρώπους του σήμερα με απλό και άμεσο τρόπο, ενώ εμπεριέχει και πολλά στοιχεία σαρκασμού.

Ο υπάλληλος, ο περιπτεράς, η νοικοκυρά, οι καλλιτέχνες,οι ψυχίατροι, οι παπάδες, οι δημοσιογράφοι ή οι συνταξιούχοι δεν είναι παρά φιγούρες της καθημερινότητας που αποδίδονται με τη διεισδυτική ματιά ενός παιδιού που έχει δει πολλά και δεν μπορεί στο τέλος να κάνει τίποτε άλλο παρά να πει για όλα αυτά την δική του αλήθεια.

Πρόκειται για ανάλαφρα κείμενα δοσμένα με χιούμορ όπου πολλοί από εμάς μπορούμε να αναγνωρίσουμε στοιχεία από την καθημερινή μας ζωή.

Το βιβλίο θα πωλείται στην Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης Ηροδότου 5 Κολωνάκι από τις 29 Νοεμβρίου.

Ήρα Παπαποστόλου

Η Ήρα Παπαποστόλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και σπούδασε Ιστορία Τέχνης και Αρχαιολογία στο Παρίσι (Paris X Nanterre, Paris I Sorbonne), με ειδίκευση στη Σύγχρονη Τέχνη και Φιλοσοφία-Αισθητική. Έχει διδαχτεί δημιουργική γραφή, κλασική κιθάρα και γραμμικό & ελεύθερο σχέδιο. Έχει εργαστεί στη γκαλερί Βουρκαριανή στην Κέα, στη Galerie du Haut-Pave στο Παρίσι, στην Αίθουσα Τέχνης MIHALARIAS ART στην Κηφισιά, στο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στο Θησείο και στο IANOS Art Shop στο Golden Hall στο Μαρούσι. Για την οργάνωση εκθέσεων έχει συνεργαστεί με το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης, με το Ριφιφί, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, το Art Chania, την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Ίδρυμα Τσιχριτζή, την Art Athina 2014 & 2015, το Loft, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, την Πινακοθήκη-Γλυπτοθήκη της art-idea στο Κέντρο Τέχνης Καστέλας και με πολλές αίθουσες τέχνης στην Αθήνα και την επαρχία. Έχει γράψει τα βιβλία: «Εικόνες του αιώνα Skoulakis Σύμβολα Παγκόσμιας Αποδοχής» (Εκδόσεις Αδάμ), «Τα 1000 πρόσωπα της πόλης και της πρωτεύουσας» (Εκδόσεις Οσελότος), «Σ’ αγαπώ ακόμα και ξυπόλυτη» (Εκδόσεις Οσελότος), «Κόσμου πληγή τράγου ωδή αγάπης δρόμος» (Εκδόσεις Οσελότος), «Η Μπαλάντα της Εποχής» (Εκδόσεις Οσελότος), «Γυναίκα για Σπίτι» (Εκδόσεις Οσελότος), «Πέλυ» (Εκδόσεις Οσελότος) και «Χαρακτήρες και Επαγγέλματα» (Εκδόσεις Περιτεχνών Καρτέρης). Έχει βραβευτεί το διήγημά της με τίτλο «45 Μοίρες» στο διαγωνισμό της εφημερίδας Το Βήμα με θέμα: Μια ιστορία για την κρίση. Οργανώνει εκθέσεις, προλογίζει καταλόγους, αρθρογραφεί στο Art22 και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης (aica). Ζει στην Αθήνα και στα Κύθηρα.

Βίκυ Γεωργιοπούλου

Η Βίκυ Γεωργιοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1975. Μαθήτευσε στο εικαστικό εργαστήρι του δήμου Καλαμάτας από το 1985 έως το 1993. Το 1999 αποφοίτησε με άριστα από την Α.Σ.Κ.Τ. από το εργαστήριο ζωγραφικής, με δάσκαλο τον Χ. Μπότσογλου. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις, στον Χώρο Τέχνης 24 και στην Gallery 7. Από τον Ιούλιο του 2016 συνεργάζεται με την αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα («ΕLLES » στο Μουσείο Φρυσίρα, «Τρεις γενιές ελληνικής Ζωγραφικής-Χαρακτικής» στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και Αθηνών, συλλογή Χρήστου Μοσχανδρέου, «Γυναίκες ζωγραφίζουν γυναίκες» στο THE LOFT, επιμέλεια Ήρα – Παρασκευή Παπαποστόλου, «Το παιδί και το παιχνίδι στη ζωή και στην τέχνη» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα Μερκούρη, επιμέλεια Λήδα Καζαντζάκη, «Βία;» στο CAID CENTRE, επιμέλεια Μαρία Μαραγκού, «Πλόες ΧΙΧ, στον πηγαιμό για την Ιθάκη» στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Άνδρο, επιμέλεια Αθηνά Σχοινά, «Περιστατικά Δ’» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη της Σύρου, συλλογή Α. Χατζηιωάννου, «Όψεις της μορφής – σημάνσεις του τοπίου», συλλογή Α. Χατζηϊωάννου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, «Re-culture» στην αγορά Αργύρη στην Πάτρα, επιμέλεια Ίρις Κρητικού, «Η τέχνη στην πρώτη σελίδα» της ATHENS VOICE, Μουσείο Μπενάκη) και στο εξωτερικό (στην Art Zurich με την gallery Mylona και στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – Παράρτημα Βερολίνου «Σώματα-Τόποι» της συλλογής του Α. Χατζηιωάννου). Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και στο μουσείο Φρυσίρα. Έχει φιλοτεχνήσει έξι εξώφυλλα για την ATHENS VOICE και την ΗΧΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ. Εργάστηκε για την κατασκευή κουστουμιών για την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004. Από το 2000 εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Share it