Κωνσταντίνα Καραχάλιου

«Μικρές προσωπικές ιστορίες»

mb1

 

Μεγεθυντικός φακός – Magnifying glass / Λάδι σε καμβά - Oil on canvas / 70 x 61 cm

Παράσταση / The performance / Λάδι σε καμβά - Oil on canvas / 70 x 100 cm

Στοργή - Affection / Λάδι σε καμβά - Oil on canvas / 110 x 110 cm

Στοργή - Affection / Λάδι σε καμβά - Oil on canvas / 110 x 110 cm

Κίτρινη φιγούρα – Yellow figure / Λάδι σε καμβά - Oil on canvas / 70 x 56 cm

 

 

 

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Μαρτίου και ώρα 19.30
στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
η πρώτη ατομική έκθεση της Κωνσταντίνας Καραχάλιου
με τίτλο «μικρές προσωπικές ιστορίες».
Θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα
με ακρυλικά και μολύβια σε καμβά.

Απόσπασματα από το κείμενο του καταλόγου:

Η Κωνσταντίνα Καραχάλιου δουλεύει με ακρυλικό, μολύβια, ξηροπαστέλ και λαδοπαστέλ σε καμβά, με τρόπο τέτοιο ώστε το αποτέλεσμα να δίνει την αίσθηση της ακουαρέλας. Και αυτό γιατί θέλει να κινείται ελεύθερη ανάμεσα στο χώρο της παράστασης και της αφαίρεσης, επιλέγοντας κάθε φορά σε ποια περιγραφικά στοιχεία θα δώσει σημασία.

Με αφορμή μικρές προσωπικές ιστορίες, στήνει στους καμβάδες της έναν ολόκληρο κόσμο με κύριο θέμα της τα παιδιά και τη σχέση τους με τους ενήλικες. Με τον τρόπο αυτό, θέλει να εμβαθύνει στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας, που είναι ιερές μέσα στην απλότητά τους και αξίζει να μείνουν ζωντανές στην μνήμη μας.
Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα όπως το κίτρινο, το μωβ ή το φούξια, αποτυπώνει με ευαισθησία και τρυφερότητα μοναχικές στιγμές παιδιών και την φροντίδα που δέχονται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Βασικό χαρακτηριστικό στα έργα της είναι η χρήση των γεωμετρικών μοτίβων ως φόντο. Μικρά τετράγωνα ή άλλα σχήματα που θυμίζουν εργόχειρα ή στοιχεία παρμένα από ταπετσαρία, βρίσκονται εκεί, επαναλαμβανόμενα, για να εκφράσουν την όμορφη “ρουτίνα” της καθημερινότητας. Είναι ταυτόχρονα η βάση που στηρίζει τα έργα της σχηματικά και χρωματικά αλλά και αυτή που στηρίζει συμβολικά και την έννοια της παιδικής ηλικίας για την οποία η ζωγράφος θέλει να μιλήσει στον θεατή. Από την άλλη πλευρά, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζεται τη φιγούρα -με το περίγραμμα να την διαχωρίζει από τα γεωμετρικά μοτίβα- είναι τέτοιος ώστε να “σπάει” αυτήν την επανάληψη και να εκφράζει την “μαγεία” της κάθε στιγμής που είναι μοναδική και αιώνια

Ήρα Παπαποστόλου
Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης
Βιογραφικό
Γεννήθηκε το 1972 στην Λαμία. Φοίτησε στην Γυμναστική Ακαδημία (1991-1995). Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου (2005-2008) Στην διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στο Πανεπιστήμιο της Λισαβώνας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.  Έχει εκθέσει έργα σε περισσότερες από δέκα  ομαδικές εκθέσεις. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 11.00 – 14.30 / ΚΥΡΙΑΚΗ-ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Όλγα Καρτέρη, τηλ. (+30) 210 8239465 – Fax (+30) 210 8820655

Share it